Menu
Gildia Pióra na Patronite
Wiersz

🌟Największa Gwiazda🌟

Kiedyś wszystkie gwiazdy zbledną
i zostanie tylko jedna ...
ta największa, najjaśniejsza,
najprawdziwsza, najpiękniejsza ...

Ktoś mi wmawiał, żem jest nikim,
choć żem walczył niczym wiking
i mnie zniszczyć chciał z zawiści ...
ech, ci nędzni nihiliści ...

Wiem, że wiara czyni cuda ...
niemożliwa rzecz się uda,
ale walka i cierpliwość
też konieczna jest a miłość ...

Miłość jest tu najważniejsza,
najprawdziwsza - najpiękniejsza ...
i to dzięki niej zaświeci
blask tej gwiazdy na tym świecie.

71 035 wyświetleń
1135 tekstów
9 obserwujących