Menu
Gildia Pióra na Patronite

O samej sobie.

Kiedyś może wyjadę daleko.
Zostawię co mam i na chwilę zapomnę.
Przestanę za Tobą tęsknić,
Przestanę powoli umierać.

Siądę spokojna pośród pustki.
Cisza -jako jedyny przyjaciel.
Moja dłoń dotknie ziemi,
A ja na jakiś czas zniknę z samej siebie.

Nie pytaj czy wrócę.
Nie wiem.
Na pewno kiedyś do Ciebie napiszę.
Krótki list czy wiersz.

Napiszę jak jest mi dobrze.
Opowiem o tym co widziałam.
Wspomnę o drugiej miłości.
Złożę kartkę wpół i włożę do koperty.

Tylko pamiętaj.
Nie odpisuj, nie proś bym wróciła.
Wtedy będzie na to za późno.

1594 wyświetlenia
43 teksty
2 obserwujących
Nikt jeszcze nie skomentował tego tekstu. Bądź pierwszy!