Menu
Gildia Pióra na Patronite

Odmieniona dla ??

Kiedyś jak kolec róży,co ostrzem zostawia rany,
dziś jak piękny jej płatek,
piękny bo... zakochany.
Kiedyś zimna i sroga,ze wszystkich zim- najzimniejsza,
dziś ciepła jak promień słońca,
ciepła bo... silniejsza.

I któż by powiedzieć zdołał, że to jedno spojrzenie,
że jeden dotyk tych dłoni,
że jeden gest taki czuły wszystko to nagle odmieni.

5430 wyświetleń
60 tekstów
12 obserwujących
  • czarnulkaa

    2 January 2011, 21:11

    Witam! odwiedzę na pewno nutkę... nigdy nie natrafiłam na jej wiersze... tak więc widocznie czujemy podobnie... pozdrawiam ;)

  • marka

    30 December 2010, 08:55

    Pozdrawiam.
    Znam kogoś, kto pisze podobnie, Może Jesteście siostrami?
    Nie mem na myśli plagiatu, ale niekiedy ludzie podobnie odczuwają świat.
    Poszukaj Wierszy Nutki67
    Może się Poznacie?
    Pozdrawiam.
    marka