Menu
Gildia Pióra na Patronite

NOWOCZESNA RODZINA, JAK W SZWECJI.

Kiedyś dzieci radziły się rodziców,
Dzisiaj fuczą - co was obchodzi moje życie?!
Kiedyś córki potrzebowały matek miłości,
Teraz mówią - w książkach piszą inaczej.
Kiedyś synowie pytali ojców
O życiową mądrość,
Dzisiaj krzyczą do nich - polskojęzyczne
Stacje radiowe i telewizyjne
Są alfą i omegą.
Broń boże nie Bóg, ojciec i teść.
Normalne to to nie jest i smutne jest,
Zwiastuje samotność przez długie
Starości noce i dni.
Przełykanie gorzkiej śliny,
Oblizywanie łez,
Nim przyjdzie wreszcie oczekiwany
Jeden jedyny gość.
Śmierć.

297 751 wyświetleń
4773 teksty
34 obserwujących
Nikt jeszcze nie skomentował tego tekstu. Bądź pierwszy!