Menu
Gildia Pióra na Patronite

Jesień wspomnień

Kiedyś dni wydawały się jakieś dłuższe,
A ludzkie serca o wiele mniej próżne.
Wśród jesiennych liści, wśród zachodu słońca,
Można było tak chodzić i śmiać się bez końca.

Jesteśmy jak te drzewa pozbawione liści,
Z pustką w sercu, skłonnością do nienawiści.
Każdej jesieni gubimy swe liście,
A wspomnienia zbieramy jak winogron kiście.

13 424 wyświetlenia
74 teksty
3 obserwujących
  • 3 February 2014, 20:05

    Dziękuję :)

  • Janya

    3 February 2014, 19:45

    Sliczny;)

  • 3 February 2014, 18:54

    Dziękuję, pozdrawiam.

  • krysta

    3 February 2014, 16:57

    Bardzo ładny wiersz...
    pozdrawiam

  • 3 February 2014, 15:27

    Dziękuję i pozdrawiam :).

  • Czinka

    3 February 2014, 15:11

    Bardzo piękny i ile w nim prawdy..moje klimaty.Pozdrawiam