Menu
Gildia Pióra na Patronite

Chciałbym

Kiedy przeznaczenie tańczy na ostrzu brzytwy w powiewach wiatru,
chciałbym nadal widzieć swoje odbicie w roztrzaskanym lustrze,
chciałbym czuć rodzinne ciepło w opuszczonym od dawna domu,
chciałbym zanurzyć się w ciszy, gdy słyszę płacz czasu rozcinanego wskazówką zegarka,
tymczasem czuję na ramieniu ciężki oddech tego co nieuniknione, czuję ciężar istnienia,
choć chciałbym ułożyć się wygodnie w grobie.

1584 wyświetlenia
22 teksty
0 obserwujących
Nikt jeszcze nie skomentował tego tekstu. Bądź pierwszy!