Menu
Gildia Pióra na Patronite

Z przepiśnika nadziei

Kiedy znów pomyślisz
A niech to diabli wezmą

Przyłóż dłoń do serdecznej piersi
Słyszysz tętent życiodajnej pompy?
Zaszczyciło cię szczęście

Dotknij swojej obolałej głowy
Widzisz, jak sznur myśli wychodzi z niej jak z promptera?
Zaszczyciło cię szczęście

Muśnij palcem czerwień swoich ust
Czy czujesz smak potu, szorstkość dłoni, miękkość szkarłatu?
Zaszczyciło cię szczęście

Spróbuj słodkich malinowych pomidorów albo truskawek ze śmietaną i cukrem
Smakuje?
Zaszczyciło cię szczęście

Popatrz, ile kwiatów za oknem
Czy czujesz ich słodką woń pyłkiem drażniącą twoje błony?
Ale z ciebie szczęściarz

Pomyśl, jak wielu ludzi kochasz oraz lubisz
Czy nadal czujesz się samotny?
Popatrz, zaszczyciło cię szczęście

101 wyświetleń
1 tekst
0 obserwujących
Nikt jeszcze nie skomentował tego tekstu. Bądź pierwszy!