Menu
Gildia Pióra na Patronite

Kiedy tracę kogoś, kto jest mi bliski,
z nieba spadają wszystkie gwiazdy. Księżyc z hukiem roztrzaskuje się o wierzchołki gór.
Chmury rozsypują się w drzazgi,
słońce kolanami zahacza o mur
i chce mi się już tylko płakać,
tak zupełnie odruchowo bez zastanowienia.

Warszawa, 27 czerwca 2021

1235 wyświetleń
10 tekstów
0 obserwujących
Nikt jeszcze nie skomentował tego tekstu. Bądź pierwszy!