Menu
Gildia Pióra na Patronite

PIOSENKA O UKŁADANCE

Kiedy spojrzenie rzucam w niebo
wybrukowane marzeniami
wtedy odpływam gdzieś daleko -
w wielką krainę klocków Lego

Układam różne z nich budowle
piękne figury, cud zamczyska
czuję jak cały rosnę w siłę -
że mógłbym walczyć na igrzyskach.

Bo życie to jest mały klocek
gdzieś w świata ramy wmontowany
który wciąż szuka swojej ściany
i ciągle chce być układany.

Gdy tak z zapałem gnam do przodu
by własne sprawy poukładać
to prawie zawsze się potykam
o co nie powiem...szkoda gadać.

Bo życie to jest mały klocek
gdzieś w świata ramy wmontowany
który wciąż szuka swojej ściany
i ciągle chce być układany.

Kiedy rozmyślam nad swym losem
na wszystko patrząc hen z oddali
to widzę pewne podobieństwo
do tych co kiedyś układali.

Bo życie to jest mały klocek
gdzieś w świata ramy wmontowany
lecz kto przestanie go układać
ten jest skończony i przegrany.

51 605 wyświetleń
595 tekstów
70 obserwujących
  • 11 February 2011, 22:48

    O Sierjożo....:) majstersztyk, absolutnie...jak bieszczadzka ballada...
    Wiesiu, zabieram do siebie, rewelacyjne, fantastyczne...!!!

  • Irracja

    10 February 2011, 00:00

    ... może byś tak Wiesław, jakiś tekst podrzucił Kubie z Sienkiewicza... człek po fachu to by i docenił...

    ;-)

  • R.A.K.

    29 June 2010, 16:16

    Pełny wypas z tym klockiem :) Genialne !

  • awatar

    29 June 2010, 15:19

    To się łatwo śpiewa i łatwo zapamiętuje, akordów nie trzeba wiele i z gitarą na ogniska Trafiony @@@ +:)

  • Sierjoża

    29 June 2010, 14:56

    ...tak to jest Bogdanie...nieustanne budowanie...i jeno gruzy pod nogami...Najlepszego dla wszystkich moi mili!

  • Bogdan Z

    29 June 2010, 14:24

    i co mam Wiesiu dopisać ? klocek do klocka ...i można coś zbudować ....by tylk,o czasu wystarczyło na ,,nową" budowle ....choć chęci są to jednak to nie wszystko .... pozdrawiam Wiesiu i ....autorów komentarzy

  • 29 June 2010, 12:55

    ta strofa
    Bo życie to jest mały klocek...
    wymiata :)

    bardzo fajny wiersz
    +

  • Sierjoża

    29 June 2010, 12:47

    Raduje się wujek ;-) Miłego...!

  • motylek96

    29 June 2010, 12:30

    życie jak klocek,jak puzzle
    Do zeszytu kradnę:)

  • Sierjoża

    29 June 2010, 12:25

    Dzięki składam wielkie...Miłego...!