Menu
Gildia Pióra na Patronite

Wędrujemy

Teksty z obrazami - Wędrujemy - exsilentio
Wędrujemy - exsilentio

Kiedy śpisz
Słyszę kroki na szlaku.
Czuję dłonie, Usta pełne smaku.
Jak dziś.

W szumie dnia
Lśniące grzyby, kamienie
i spojrzenie.
Idziemy razem, Ty i ja.

Futro Tomo,
Wstążki zapachów.
I wszystko na szlaku
pachnie ciepłem domu.

Dzień mija słowami.
Huśtawka kończy lot,
Pozostał uśmiech I kot,
Jak Bóg między nami.

42 081 wyświetleń
584 teksty
6 obserwujących
Nikt jeszcze nie skomentował tego tekstu. Bądź pierwszy!