Menu
Gildia Pióra na Patronite

Będzie dobrze!

Kiedy skończy się pandemia
Ludzie zrzucą swoje brzemia
Życie znów nabierze barw
To jest pewne mówię Wam!

Świat się znowu zacznie kręcić
Gospodarki tym napedzi
Ludzie ruszą pewnie w świat
By odetchnąć po złych dniach

I otworzą wszystkie sklepy
Galerie, szkoły, o rety!
Fryzjerów, żłobki i przedszkola
Jak już zniknie nasza zmora

Powrócimy do roboty
Z kolegami będą ploty
Bez zdalnego nauczania
Nikt nie przerwie mi spotkania

Popędzimy do lekarzy
O czym każdy chory marzy
Na boiska i na plaże
W słońcu chętnie się poprażę

Dzieci wrócą na plac zabaw
Piaskownica dobra sprawa
Na huśtawce i zjeżdżalni
Nowi kumple też są fajni

Polecimy samolotem
W piękne miejsca, no a potem
Z masą wspomnień powrócimy
I się nimi podzielimy

Gości do nas zaprosimy
Grilla sobie rozpalimy
Łza się w oku naszym kręci
Wrócą do nas dobre chęci

Do kościoła pójdą tłumy
Na komunie no i śluby
Moc modlitwy wnet rozbrzmieje
I roznieci w Nas nadzieję

Czas rozpędzić wszystkie smutki
Ten wirusik jest malutki
Dziś Nadzieję w sercu mam
Będzie dobrze, mówię Wam!

329 wyświetleń
2 teksty
0 obserwujących
Nikt jeszcze nie skomentował tego tekstu. Bądź pierwszy!