Menu
Gildia Pióra na Patronite

Tylko w mojej podświadomości wciąż czasem pukasz do drzwi...

Kiedy przyszedłeś do mnie,
nie podniosłam się do drzwi.
Spojrzałam półprzytomnie.
Nie sądziłam że to Ty…

Nawet nie drgnęło serce,
kiedy z twoim przeciął się wzrok.
Nie myślałam, że kiedyś jeszcze
błyskiem w oku rozjaśnisz mrok.

Stałam jak kamienny posąg,
nie wierząc że naprawdę to Ty.
Może to tylko figiel wzroku?
Może szaleństwa skry…?

Podszedłeś wtedy blisko,
kciukiem dotknąłeś ust
i pękło we mnie wszystko.
Czy… Nie zostawisz mnie już?

I nagle rozpływasz się w kroplę wody.
Po latach oczy znów gubią łzy.
W snach tylko możesz przychodzić…
Przekręcam klucz. Za drzwiami nic…

3241 wyświetleń
67 tekstów
6 obserwujących
  • Alfa Centauri

    6 February 2016, 18:02

    Dziękuję :)
    Udanych ostatków Wam życzę :)

  • Cris

    5 February 2016, 21:36

    Bardzo ładne wersy.
    :)

  • 4 February 2016, 20:46

    Czy miłość Słowem wystarcza? P.S. Wiersz pełen...braku... Przenika dusze... Rybka dla...

  • M44G

    4 February 2016, 20:09

    Podoba mi się. Miłych snów.