Menu
Gildia Pióra na Patronite

Daj się poznać i nie odchodź

Kiedy na ekranie telefonu
zobaczę wiadomość od Ciebie.
Gdy na popołudniowym spacerze
usłyszę, że dzwonisz,
Wtedy moje serce zabije,
ale nie tak zwyczajnie,
Lecz inaczej, pełne radości
bo cieszyć się będzie, że jesteś.
Ile we mnie niezłomnej siły,
którą dodaję mi Twój uśmiech.
Odkąd pojawiłaś się w moim światku,
niebo nade mną zajaśniało,
Zza ciemnych chmur wyszło słońce,
a powstała tęcza dodała słodyczy.
Tylko nie odchodź, zostań,
a oboje będziemy szczęśliwi..
Tyle wokół bezradności i cierpienia,
ale razem stawimy temu czoło.
Mam takie dziwne przeczucie,
że wreszcie spotkałem kogoś,
Kto mnie w końcu zrozumie,
i doda mi sił bym spełniał marzenia.

Dla J.

12 003 wyświetlenia
65 tekstów
27 obserwujących
  • honey_007

    29 May 2010, 10:50

    Od razu to lepiej wygląda :))

  • Bezsens

    28 May 2010, 23:11

    Wiem, że powinno być ;D :):)
    Tylko zawsze zapominałem poprawić xD
    Ale teraz już będzie Ok :)

  • honey_007

    28 May 2010, 21:53

    Bardzo optymistyczny nastrój wiersza, aż miło poczytać i postawić się na Twoim miejscu :)

    *mała uwaga: 11 wers -> zamiast świadku powinno raczej być światku

    Pozdrawiam :D