Menu
Gildia Pióra na Patronite

Czy "na zawsze" wystarczy?

Kichnięcia zegara lecą z kalendarzem.
Idę przez dzień pamiętając sen z Tobą.
Gniew bulgocze herbatą w samowarze,
Pustą słów mową.
Rozbiegam się czasem na wszystkie strony
Gasząc pragnienie kroplami rosy,
Jak na wichru skrzydłach wątły płomyk,
Co o węgiel prosi.
Słońce, kwiaty, kosmos bez granic,
Fantazja jak chmura i myśl jak piorun,
Śpiew i pijaństwo - wszystko to na nic
Kiedy, kochana, cichniesz śpiąc w domu.
Na mojej skórze, ustach i dłoniach
Ślady Twojego uśmiechu.
Jak pstrągi w strumieniu, pszczoły w jabłoniach,
Tkwi wciąż wspólnych rozmów echo.
Nic nie mam i niczego nie chcę
W świecie pijącym Twoje łzy.
Krawędź cienia warta jest więcej,
Jeśli po tej krawędzi spacerujesz Ty.

42 058 wyświetleń
582 teksty
6 obserwujących
Nikt jeszcze nie skomentował tego tekstu. Bądź pierwszy!