Menu
Gildia Pióra na Patronite

W nocy ukryte

Każdej nocy kiedy płakałam,
Kiedy o twą miłość błagałam
Ty, z daleka ode mnie byłeś
choć w pokoju obok śniłeś

Każdej nocy kiedy wstawałam
Nasze dzieci do snu kołysałam
Ty z daleka od nas byłeś
I z nadziei moich wciąż kpiłeś

Pewnej nocy swe nadzieje straciłam
W ciemną przepaść swą duszę rzuciłam
Ty z daleka ode mnie byłeś
Moją miłość niemal zabiłeś

W końcu kiedyś się obudziłeś
Przestraszyłeś się, że mnie straciłeś
Odbudować się miłość starałeś
Swe uczucia w końcu okazałeś

Od tej nocy spać niemal nie mogę
Wpadam w coraz to większą trwogę
Nadal kocham Cię mężu kochany
Choć na chwilę przeze mnie zapomniany

W tych ciemnościach nocy
wciąż płaczę
że przez niewiarę
miłość twą stracę

1045 wyświetleń
18 tekstów
4 obserwujących
  • misiek45

    8 June 2013, 23:23

    Smutek i żal układa piękne strofy w wyjątkowy wiersz -pozdrawiam milutko:)

  • M44G

    23 May 2013, 15:54

    Pięknie.

  • krysta

    23 May 2013, 10:46

    ładny osobisty wiersz...
    pozdrawiam:)

  • Gunia76

    23 May 2013, 10:43

    ja też znam... łączę się z tobą...Pięknie to ujęłaś.

  • I.Anna

    23 May 2013, 09:33

    znam to, chociaż nie wie czy ja jeszcze kocham ...
    pozdrawiam