Menu
Gildia Pióra na Patronite

Romantyczka

Kawałek kogoś
niczym brakujący element wystroju wnętrza,
Odrobina czułości gdy cielesność budzi się ze snu zimowego,

Tego pragnie ona ,kobieta zawalona robotą,
Od świtu do nocy snuje fantazje złudne .

Kamienna twarz kochanka,
Wymówiona z ust jego niechęć
spływa do serca.
Boli
Bolesna codzienność
w poszarzały mundur ubrała ponownie
Kobietę romantyczną

3801 wyświetleń
29 tekstów
1 obserwujący
  • marka

    18 June 2010, 13:23

    Piękny utwór.
    Zdanie:

    Bolesna codzienność
    w poszarzały mundur ubrała ponownie
    Kobietę romantyczną

    Daje do myślenia.
    Ten wiersz powinien uczyć faceta
    doceniania kobiet, bo to one najwięcej wkładają w życie...
    Gratulacje!!!