Menu
Gildia Pióra na Patronite

Kapłani Egiptu

Kapłani Egiptu

Wierszyk do poprawki

Znają
Wynik na dziesięć miejsc po przecinku
A każdy ruch następny
Tysięczny jest przewidziany
Wiedzą
Kiedy Nil znów wyleje
Kiedy przyjdzie a kiedy ustąpi
Globalne ocieplenie
Ruch ciał niebieskich i galaktyki
Co trzeba mówić by osiągnąć
I nie wywołać ludu paniki
Jak poprowadzić i zabić przeciwnych
Wiedzą więcej i wiedzieć powinni
Póki na rzeź znów pociągną
Najpierw na łągach zielonych
Utuczą swe bydło

76 520 wyświetleń
1012 tekstów
16 obserwujących
  • 14 January 2019, 23:03

    Dobry pasożyt goli swoje owieczki, a na rzeź wiedzie tylko niektóre, nieposłuszne i zbyt inteligentne.
    Pozdrawiam. :)