Menu
Gildia Pióra na Patronite

Złudzenie

Kalifornia w umyśle, gorące słowa niczym plaża
Piach w zamian za mózg i najmodniejszy kostium
Dwuczęściowy, dość skromny, skąpy, jaką ma wiedzę Twoja czaszka
Na to nie ma antidotum, panaceum, nie ma podium

Nie ma skali na te żądze, nie ma hierarchii w tym świecie
Są silni i bogaci, nikt nie ma obu tych cech na raz
Presja, jak nędza wśród bogatych, umysł gniecie
Stan umysłu Kalifornia, spragniony cienia palm

Sam sen o tej plaży budzi z nadzieją, ta złudna
Noc ciemna, głucha, jedynie łuna księżyca
Pozbawiasz się złudzeń, niczym z ran strupa
Niestety, nikt nie zna Twego ego Kalifornijczyka.

43 927 wyświetleń
514 tekstów
20 obserwujących
  • Bruno

    24 March 2012, 08:47

    A dziękuję dziękuję:))

  • marka

    23 March 2012, 21:36

    Bruno...
    Masz te teksty, świetne, są jak dobry film.