Menu
Gildia Pióra na Patronite

już jadą gasić ogień
tłumy gapiów też biegną
spojrzenie za spojrzeniem
a płomienie nie bledną

ktoś mówił że dziecko się bawiło
zapałkę o zapałkę łamało
ktoś inny że piromana zachwyciło
i w sercu żarem rwało

wszystko bierze się od ognia
od początku do końca
a nasz pożar w obłokach
od zachodu słońca...

28 169 wyświetleń
259 tekstów
3 obserwujących
  • 21 July 2018, 15:35

    Ładny.
    Pozdrawiam. :)