Menu
Gildia Pióra na Patronite

Certyfikat

Już zgonów po igle fala,
fałszywym imieniem nazwana,
wypływa ukradkiem na lądy
z mórz śmierci potworów Szatana ...

Zabierze wszystkich bezbożnych,
co w kłamstwa ich mocno wierzyli
i w strachu przed nieistniejącym
trucizną swą krew zbezcześcili.

Już chorób nieznanych plaga
się wkrótce zacznie pojawiać
i wszystkich dotknie złu wiernych
co chętnie przyjęli preparat.

I sto lat po zmorze hiszpańskiej
powtarza się piosnka stara ...
dziś covid zabierze kroć więcej
niż ona żyć wtedy zabrała.

71 035 wyświetleń
1135 tekstów
9 obserwujących
  • Anna S.

    28 January 2022, 10:19

    Skoro naukowcy i lekarze nie są spójni w swoich wypowiedziach i mają odmienne w tym temacie zdania, to jak można komukolwiek ufać?

    od Moon G