Menu
Gildia Pióra na Patronite

Choroba

Już ten czas i taka pora.
Czas się wybrać do doktora.
Piękna jesień jest tej zimy.
Więc choroby zagościły.
Kichasz, prychasz, smarkasz, plujesz.
Bólu gardła zakosztujesz.

Trzeba było w ten uważać.
A nie z gołą głową chadzać.
Wciąż rozpięty, bez szalika.
Teraz kicha, teraz prycha.
Mawiasz ciągle "uważałem"
Pytam na co? Nie na zdrowie!
Teraz tkwisz już w tej chorobie.

5209 wyświetleń
15 tekstów
0 obserwujących
Nikt jeszcze nie skomentował tego tekstu. Bądź pierwszy!