Menu
Gildia Pióra na Patronite

okres

Już przypływ
powinien być czerwony
między wzgórzami
a tu nic
i noga tchem
nie pluszcze w wodach
czerwonych
jeszcze przypływu nie ma
i niepewnie stoi
na skale ud
jacht wolności
z opuszczonym żaglem

(Wiersz zainspirowany usłyszaną rozmową
prowadzoną przez dwie dziewczyny w autobusie miejskim.)

marka

128 106 wyświetleń
1427 tekstów
95 obserwujących
  • Afela

    5 May 2010, 19:21

    A masz + tyle sie wypocic o okresie ;p