Menu
Gildia Pióra na Patronite

...samo życie

już niegłodni
ale wciąż nienasyceni
rozpadamy się nawzajem
pomiędzy zimną kawą
a pustym spojrzeniem nad ranem

kłamstwa wkładamy do ust
na dzień dobry
i dalej żałośnie zafascynowani
mijamy się milcząco na kilka godzin

a wieczorem…

spotkamy się nieostatni raz
bo przecież wciąż nienasyceni
lubimy razem marnować czas

( nic osobistego )

22 307 wyświetleń
205 tekstów
87 obserwujących
  • Bogdan Z

    13 November 2011, 15:46

    wiesz ? zamyśliłem się nad tekstem :)

  • Julka 10

    9 November 2011, 16:09

    Ja tam zawsze uważam, że ...lepsza gorzka kawa niż...zgorzkniały człowiek :):):)

    dwie łyżeczki cukru...poproszę, popołudnie sobie " osłodzę"

    Witaj Grażynko miło, że " Jesteś" :):)

    Miłego dnia i Tobie i...wszystkim, bez wyjątku !!

  • annak

    8 November 2011, 23:32

    bardzo się cieszę, że wróciłaś, bo miło znów czytać Twoje wiersze Grażynko :)))

    Serdeczności...

    pozdrawiam :)))))

  • 8 November 2011, 20:02

    Dziękuję Joasiu :)))...i również - ciepło pozdrawiam.

    Czasem się pojawię i kilka słów zostawię...

  • 8 November 2011, 19:46

    Aga, samo życie...

    Pozdrawiam ciepło :)))