Menu
Gildia Pióra na Patronite

Już nieboskłon rozbłysnął morelowym

Już nieboskłon
rozbłysnął morelowym
nad oranżem pochylił głowę

A w tunelu błąka się promyk
raz wychyla się spoza arkady
to znów szlocha na ramieniu
-palisady

Ponad linią horyzontu
światło w mimochodem
-zaplątane

Nad łąkami snują się opary
skupione nagie -zatroskane
wolą walki o wolę przetrwania
złota jesień -kolorowy październik

7630 wyświetleń
254 teksty
2 obserwujących
Nikt jeszcze nie skomentował tego tekstu. Bądź pierwszy!