Menu
Gildia Pióra na Patronite

Już tuż tuż...

Już mackami mnie chwyta!
Już się dzień w melancholię zmienia.

Już niemota mnie bierze.
Co się ze mną dzieje?!

Gdy spoglądam do lustra.
Pod oczami widać pierwsze bruzdy!

Twarz osnuta pajęczą siatką.
We włosie coraz bardziej iskrzy.

Szron na włosie błyszczy!
Idzie starość. O mój Boże!

Ja nie poddam się tak łatwo!
Moje serce młodzieńczo szaleje!

Nie chcę być staruszką.
Będę młoda duchem.

Z uśmiechem na twarzy dziecka.

93 740 wyświetleń
900 tekstów
21 obserwujących
Nikt jeszcze nie skomentował tego tekstu. Bądź pierwszy!