Menu
Gildia Pióra na Patronite

***

Teksty z obrazami - *** - Maciek Zz
*** - Maciek Zz

Już do odlotu przygotowują się ptaki
Ostatnie błyski spojrzeń rzucają na ziemię.
Lecą, a słońce ściga na dachach ich cienie,
Aż do bram miasta, potem pochłoną je lasy.
Noc wśród gwiazd diamentowych zawiesi ich skrzydła,
Tajemnicą okryje, tak ostrą jak brzytwa,
Aż rankiem zdyszane, w dół opadną na kwiaty.

48 023 wyświetlenia
281 tekstów
37 obserwujących
  • Maciek Zz

    2 September 2020, 11:26

    A może Ty ptakiem jesteś, tylko o tym nie wiesz jeszcze.