Menu
Gildia Pióra na Patronite
Wiersz Tekst dnia 7 January 2021

pociąg IC

jutro miniemy ostatni pociąg
pod szklanym semaforem
i śniadaniem w Kaliszu

w inną niedzielę
domaluję cytrynowe tory
z zachodzącym słońcem
i ten sam stolik w warsie

za oknem
świat szyty na miarę czasu
w niezbyt dobrze
skrojonym garniturze

27 706 wyświetleń
326 tekstów
8 obserwujących
  • marka

    6 January 2022, 20:27

    Dla mnie rewelacja. KOlej ja swój smak i można tam wiele scen umieścić. Można tam wiele przeżyć...

    od marekg