Menu
Gildia Pióra na Patronite

Moje fado

Joasi

czy mnie słyszysz
czy czaruję cię jeszcze
śpiewam
dziś tylko dla ciebie
choć ciężka zasłona chmur
zakrywa horyzont
na którym ślad odcisnęłaś
nieśmiałym uśmiechem
światła drobiną
o tęsknocie miłości i bólu
moje fado
jak dym z całopalenia

15 331 wyświetleń
145 tekstów
8 obserwujących
  • 23 March 2023, 19:29

    Zapewniam ,że słyszy - bo w tamtym świecie nie ma już żadnych przeszkód ani tajemnic.
    Joasi (*) (*)

    od Eneida