Menu
Gildia Pióra na Patronite

...::77::...

Jezus żyje !
Widział Go Piotrek na dworcu,
Przy jednej ze stacji swej Drogi Krzyżowej.

(Gdzieś w tłumie Judasz liczy pieniądze,
Szymon odwala kolejną część nadgodzin
A Weronika z chustką utknęła w korku)

Pociąg na Golgotę się nie spóźnił.
Znów umrze, grzechem zabity,
By trzeciego dnia powstać żywy.

21 110 wyświetleń
173 teksty
45 obserwujących
  • marka

    26 April 2011, 20:57

    Masz Przemio rację, Jezus żyje, jest teraz kimś potężnym.
    Ma władzę i to daną od Boga.
    Niekiedy przypomina mi się piosenka Kultu.
    "Jadą czterej..."
    Tytułu nie pamiętam, ale jeździec na białym koniu jest najpotężniejszy...Zniszczy śmierć, choroby, i w ogóle...
    Ale teraz to galopują inni...
    Pozdrawiam.
    marka