Menu
Gildia Pióra na Patronite
Wiersz

***

jeżeli
jesteś prawdziwa

w każdym żywiole
można cię odnaleźć
tulisz
kołyszesz
niekiedy gromisz
delikatną bryzą
orzeźwienie przynosisz
stawiasz na ziemi
znowu unosisz
na błękitne przestrzenie
złociste łany

ja ciebie nie zmienię
a motyle
- zawsze będą motylami

39 586 wyświetleń
253 teksty
27 obserwujących
  • 11 July 2021, 10:56

    Piękny, delikatny jak te motyle!!!

    • Maryla S.

      11 July 2021, 13:07

      Dziękuję Ceti1🦋