Menu
Gildia Pióra na Patronite

Jeżeli

Jeżeli czujesz miętę
I smak czerwonych pomarańczy
To wiesz że warto pisać
I mówić i się spotykać

Jeżeli już poczułaś
Smak i gorycz samotności
To napisz by się spotkać
I poczuć kilka chwil radości

Że nie obawiasz i tolerujesz
Że nie chcesz wiele
A jednak czujesz
Ten hymn radości

Odwagi

Polecam spotkania z ciekawymi ludźmi.

76 512 wyświetleń
1012 tekstów
16 obserwujących
  • RozaR

    10 October 2020, 19:26

    Wierszyk dotyczy zjawiska przesiadywania w domu czekając na jakiś cud.
    W szkole- studium byłem zdumiony że tylko kilku uczniów na trzydziestu miało chęć coś zrobić lub gdzieś pójść .
    Nie musi być alkohol nie musi być drogo -najważniejsze jest towarzystwo. - a z czasem wypracujemy najlepsze z możliwych .
    Tylko jeden warunek - spotykajmy się - i nie tylko w sieci.
    Na innym portalu zaproponowałem spotkanie - jest tam wiele ciekawych osób - wręcz indywidualności - tu też tacy są . Czy nie jest to ciekawy pomysł - tym bardziej że widzę zawiązane znajomości oraz kręgi przyjaciół. . Czy nie byłoby ciekawie w jakieś knajpce z możliwością recytowania i jakimś panelem dyskusyjnym . Chętnie poprowadzę . Do przemyślenia wszystkim .
    I to jest właśnie to !!!
    Wyjazd na zjazd poetów -----na przykład .