Menu
Gildia Pióra na Patronite

***

Jeszcze śpi,
suchymi liśćmi
otulony,
świeżo malowany
na wiosnę
konfesjonał
pogmatwanych
spraw.

Wybawienie,
dla zmęczonych
nóg.

Jeszcze śpi,
czekając
na ciepły
powiew wiatru,
pierwszy liść,
śpiew ptaków.

Pamiętasz,
to miejsce
gotowe
wyzwolić
stand up
myśli
na nowy
horyzont?

Jeszcze śpi,
ta sama
ławka
wyciętych
inicjałów...

8478 wyświetleń
99 tekstów
7 obserwujących
  • wdech

    27 March 2015, 13:19

    lekko piszesz... niemniej
    owe... tasiemce wiersze - ubierz w strofy

    pozdrawiam

  • zielonomodra

    18 March 2015, 09:47

    Pięknie...

  • krysta

    17 March 2015, 21:50

    bardzo ładny wiersz...