Menu
Gildia Pióra na Patronite

znowu bzy w białym puchu

jeszcze nie wychylam się z pokoju
zakopana w puch
udaję
że śpię
jeszcze mnie nie ma…

myśli rodzą się w mej głowie
różne ich źródła
różne ich mety
sprzeczne komunikaty
przeciwne kierunki świata

zaraz wstanę
uchylę okno
wpuszczę ptaki do pokoju
kot wskoczy na umywalkę
będzie je łapał jak krople wody

zjem śniadanie
domowe ciasto z migdałami
w duecie z czarną kawą
ale… za chwilę… za chwilę…
jeszcze udaję że śpię…

samotność wisi nade mną
jak bez-ruch
bez-miar niedokonanych
nocy i dni…
wiosna przyszła zimna
łatwo nie będzie

ale…
jeszcze mnie nie ma
jeszcze…
jeszcze udaję
że śpię…

21 i 22.03.2021

33 806 wyświetleń
282 teksty
28 obserwujących
  • 24 March 2021, 05:57

    Już ciągnę wiosnę... taka nieśmiała i przestraszona, ale już jest... trochę. :))

  • kuloodporna

    23 March 2021, 22:13

    Tak miło przeciągać ten stan, kiedy już pora wstać, a jeszcze chce się śnić....😊🌼🌼🌼