Menu
Gildia Pióra na Patronite

"Jeszcze nasza miłość"

jeszcze nasza miłość
śpi w pustych kątach pokoju

chmura pościeli wzburzona
zastygła w nasze sylwetki
jeszcze nasze twarze
śmieją się w lustrze

poranne kawy parują
przygaszone papierosy tlą
esy floresy w popielniczce

latają od ściany do ściany
nasze szepty i pocałunki
sukienki rozrzucone oblegają podłogę
słońce przenika zaspane firanki

jeszcze nasza miłość
odbija się echem
jeszcze nasza miłość
niewinnie beztroski świat

325 wyświetleń
12 tekstów
17 obserwujących
  • Lacrimas

    3 June 2015, 23:27

    Ależ nie ma za co. Dobry tekst zawsze obroni się sam. ;)

  • sentymentalna_

    3 June 2015, 23:11

    Lacrimas: Jest mi miło czytać te słowa od Ciebie, dziękuję :)

  • Lacrimas

    3 June 2015, 22:42

    Zdecydowanie się wyróżnia.
    Szczególnie zwrotka 1. i 2.

    A te zastygłe sylwetki, to naprawdę świetny koncept.

  • sentymentalna_

    3 June 2015, 22:38

    Malusia_035: Dziękuję i również pozdrawiam :)

  • Malusia_035

    3 June 2015, 20:45

    Bardzo ładny ,ciepły i pełen nadziei :))

    Pozdrawiam Cieplutko :))

  • sentymentalna_

    3 June 2015, 20:39

    krysta, mill: Dziękuję :) Pozdrawiam serdecznie.

  • mill

    3 June 2015, 20:27

    .....śliczny on jest ;).....

  • krysta

    3 June 2015, 19:29

    uczuciami pisany, bardzo ładny wiersz.
    pozdrawiam :)