Menu
Gildia Pióra na Patronite
Wiersz Tekst dnia 20 February 2021

~~ Jeszcze kiedyś... ~~

Jeszcze kiedyś będzie tak zwyczajnie
Doceniamy nagle błahe sprawy
Na pustych ulicach brak uśmiechów
Beztroskich pogwarków ... wspólnej kawy...

Jeszcze kiedyś razem usiądziemy
Bez ust zasłoniętych rozprawiając
Znów blisko jak kiedyś obok siebie
Z radością na sercach uśmiechając

Jeszcze kiedyś. ..czasem tak odległe. ..
Mamy tyle pragnień tak zwyczajnych
Życie wciąż potrafi nas zaskoczyć
Satysfakcją z rzeczy tak banalnych

Strach o bliskich smutkiem się przeplata
I bezsilność na to co się dzieje
Zasypiając śnię o lepszym jutrze
Może wkrótce?...Taką ciągle mam nadzieję. ..

109 622 wyświetlenia
648 tekstów
56 obserwujących
  • 20 February 2021, 20:34

    Gratuluję wyróżnienia. :))

    • misiek45

      28 February 2021, 13:17

      Dziękuję Yestem :)
      Serdecznie pozdrawiam:)

  • 17 February 2021, 20:14

    Świat bez nadziei byłby czarną dziurą...
    Musi być lepiej!!! :))

  • onejka

    17 February 2021, 17:45

    Miło Cię czytać Agnieszko Tak, nadzieja zawsze trzyma przy życiu. Na pewno będzie, jak nie lepiej to przynajmniej tak jak dawniej. Bądźmy dobrej myśli 🤗

    od Naja, sprajtka, yestem