Menu
Gildia Pióra na Patronite

malachitowe jutro

jeszcze dziś deszczowo
w chmurach ujrzysz kształty drzew
w rozpostartych skrzydłach
wiatru jutro zbudzisz się

nie pamiętaj tego
co spowodowało rdzę
zaczerpnij łyk wody
i nie zerkaj co na dnie

jeden dzień spowity
mglistym kocem tkanym z nut
które wnet utworzą
melodyjny koncert dusz

wielu jest co myślą
że to wszystko kończy się
ale wśród tych wielu
zawsze znajdziesz jakiś cień

783 wyświetlenia
5 tekstów
0 obserwujących
Nikt jeszcze nie skomentował tego tekstu. Bądź pierwszy!