Menu
Gildia Pióra na Patronite

Kropla

Jesteśmy skałą a przeciwnikiem woda.
To tylko kropla spływająca nieopodal.
Z roku na rok ciągle się wzmacniamy.
Tworzymy pasma szczytów niepokonane.
Niewielu z nas tworzy czołówkę.
Lecz każdy z nas gardę trzyma dumnie.
To znowu ta kropla spływająca nieopodal.
Wpływa w szczelinę niby nic nieznacząca.
Jesteśmy tu dalej mocniejsi niż wcześniej.
Lecz kolejna kropla boli niż te wcześniejsze.
I chodź tak wielcy jesteśmy to bywa czasem.
Że kropla zmieni skałę w miliony pękniętych części.

15 134 wyświetlenia
107 tekstów
1 obserwujący
Nikt jeszcze nie skomentował tego tekstu. Bądź pierwszy!