Menu
Gildia Pióra na Patronite

" Deszczem pisane "

Jesteś w kroplach
Wczorajszego deszczu
Jesteś w kroplach
Dzisiejszego dnia
Moczysz sukienki
Makowej panienki
Czerwony ich blask
Zraszasz nadzieją...
Chabrów kolory piękne
Jak niebo wodzą latem
Na pokuszenie
Ja trwam tak w deszczu
Czekając na olśnienie
Trawa uśmiecha się
Radość w serce wlewa
Gleba nawodniona oddycha
Ja, mokra stoję w zachwycie
Tak pięknie kwitnie łąkowe życie

08.07.2020
Godzina 11:30

281 872 wyświetlenia
2734 teksty
35 obserwujących
Nikt jeszcze nie skomentował tego tekstu. Bądź pierwszy!