Menu
Gildia Pióra na Patronite

Twoje miejsce przy mnie

Jesteś tak blisko, a nie słyszę
trzepotu Twoich warg, po których
spływa nektar życiodajnych słów.

Jesteś przy mnie, lecz serce Twoje
wciąż miota się w otchłani wspomnień,
gdzie łza plamiła krwią Twój uśmiech.

Jesteś tuż obok, a Twoje dłonie błądzą
po moim ciele, szukając śladów
minionego pożaru namiętności.

Jesteś tu ze mną, lecz Twoja miłośc,
zgubiła do mnie drogę, bo w próżni czasu
zapomniała, gdzie jest jej miejsce.

22 082 wyświetlenia
187 tekstów
5 obserwujących
  • PetroBlues

    29 March 2012, 15:47

    Temat może i niezbyt oryginalny, ale cholera dam Ci plusa...a wiesz za co? Za formę. To co ostatnio widywałem na cytatach woła o pomstę do nieba, jedne wersy czterosylabowe następne dwunasto...tu chociaż jest porządek. Tak trzymać:) Pozdrawiam:)