Menu
Gildia Pióra na Patronite
Wiersz Tekst dnia 8 July 2020

Dmuchawiec

Jesteś niecodzienna
w zakłopotaniu ust
półotwartych
w tej różowej sukience
ze wstążką w rozwianiu włosów

I nieziemska
czarujesz uniesieniem rzęs
dotykiem brzmień głosu
gracją dotyku
arytmią oddechu

Tak bardzo niesamowita
jesteś
gdy zerkasz
kradniesz racjonalizmy ludzkich serc
gdy tańczysz
roztapiasz śnieg i chłód
gdy piszesz
odbiega od zmysłów cały świat
przedstawiony

A ja obok
dmuchawiec
patrzę na Ciebie
i gubię kolejne płatki

10 099 wyświetleń
73 teksty
9 obserwujących