Menu
Gildia Pióra na Patronite

Jesteś marzeniem

Jesteś
ciepłem kawy w zimny wieczór,
Nadzieją gdy wszystko toczy się źle,
Marzeniem, że marzenia się spełnią,
wiarą że miłość to życia sens.

Jesteś
uśmiechem, groszem koniczyną,
drogowskazem na rozstaju dróg,
Całusem, przytuleniem, serdeczną nowiną
Tym co raz na milion a jednak zdarzy się znów.

Jesteś
wielkim szczęściem, całym moim sercem,
bo gdy cię zabraknie ono pęknie na pół.
Życie bez Ciebie straciłoby znaczenie.

Jesteś.
Na razie tylko na etapie moich snów.

2341 wyświetleń
17 tekstów
0 obserwujących
  • krysta

    17 June 2013, 18:48

    Ładny wiersz ...