Menu
Gildia Pióra na Patronite

"Wciąż w Tobie"

Jestem litością na polu bitwy,
Odpowiedzią na wrogów modlitwy.
Jestem dziś wiatrem i chłodu tchnieniem.
Jedynym co jeszcze ma w sobie nadzieję.
I kroplą deszczu i pustym słowem,
Bytem o sercu nie skutym lodem...
Emocjom, westchnieniem, smutkiem i żalem,
Co w Twojej duszy - wiem doskonale.
Jestem Twym głosem, prawdziwym pragnieniem,
Jestem wciąż w Tobie, zwiesz mnie Sumieniem.

6576 wyświetleń
88 tekstów
3 obserwujących
  • Cris

    31 January 2016, 09:47

    Ciekawy, ładny wiersz.