Menu
Gildia Pióra na Patronite

Inspiracja

jestem jednorazowa
wykluta z ciągłych zwątpień
o sens, który ciągle trawi się w nas

nieprzemienna w sobie
nawet gdy egzystencjalna susza
pozwala kiełkować żałośnie lękowi

w ciele zamknięta splotem żył
do rdzawości rozpalonych
odradzam się w szpiku twoich kości

53 628 wyświetleń
414 tekstów
159 obserwujących
  • Akte

    6 November 2011, 19:40

    i wzajemnie Agato, na podobnych barometrach życie w poezję ubieramy, pozdrawiam również