Menu
Gildia Pióra na Patronite
Wiersz

KOLORY ANIOŁÓW

Jest we mnie kilka osób
Jedne widzą Anioły błękitne
Inne tylko czują je
Pozostałe żadnych relacji z nimi nie mają
Choć czasem czynią
Co każe Anioł czerni

Przy mnie jest Anioł błękitnooki

Wszystkie moje osoby
Widzą go dotykają smakują
Odużają się jego zapachem
Sycą się jego głosem

Czasem tak jest
Bóg czyni Anioła człowiekiem

Mój ma bujne miedziane włosy
Wcale nie do bioder

Ale wzdłuż wszerz wskroś jest miłością

Często odbywa się cud
Anioł czerni przeze mnie
Spisuje limeryk

297 799 wyświetleń
4773 teksty
34 obserwujących
Nikt jeszcze nie skomentował tego tekstu. Bądź pierwszy!