Menu
Gildia Pióra na Patronite

Nierealna przyjaźń

Jest tyle słów co chciałabym ci powiedzieć.
Tyle rzeczy, o których chciałabym o tobie wiedzieć.

Pamiętam, każde słowo wypowiedziane przez ciebie.
Wracając myślami do tych wspomnień wiele.
Snują się jest obłoczki chmur
Tworząc za sobą refleksji mur.

Czasem myślę co by było gdyby to wszystko nadal trwało.
Czy nadal by nam się podobało?
Chciałabym, aby wszystko było jak dawniej.
Choć wiem, że to niemożliwe.
Czy zapomnienie o tym jest możliwe?

Kiedy budzę się każdego dnia
Boję się, że to była jedynie bajka
To wszystko było takie nierealne
Wręcz banalne.

Ale własnie tak chcę pamiętać ten czas.
Jako bajkę, która nadal trwa.
Choć zniknęła, już nie wróci.
Ja nadal czekam.
Nigdzie się nie wybieram.

814 wyświetleń
13 tekstów
0 obserwujących
Nikt jeszcze nie skomentował tego tekstu. Bądź pierwszy!