Menu
Gildia Pióra na Patronite

choćby zgasło niebo

jest pełnia
od gwiazd urodzaju
ugina się sierpniowe niebo
zapowiadają deszcz perseidów
lecz niewiele widać przez łzy

mówią że miłość jest ślepa
ale to ona otworzyła mi oczy

podchodzę do okna na palcach
żeby nie spłoszyć nadziei
i choć wiem
że nie przyjdziesz
zostawiam duszę na progu
i uchylone drzwi

https://www.youtube.com/watch?v=iNdRGpNyX6g

137 939 wyświetleń
1393 teksty
282 obserwujących
  • giulietka

    11 August 2015, 15:09

    Dziękuję Wam serdecznie za słowa, melodię i obecność.
    Kłaniam się nisko.

  • mill

    9 August 2015, 17:17

    ...jestem pod wrażeniem...on jest wręcz uroczy ......

  • Malusia_035

    7 August 2015, 17:19

    warto się tu zatrzymać na dłużej :))) Piękny :)

    Pozdrawiam Cieplutko M :)))

  • Cris

    7 August 2015, 13:45

    pięknie piszesz.
    pozdrawiam :)

  • nicola-57

    7 August 2015, 13:44

    dwa środkowe wersy, to ładna myśl. I ta ostatnia zwrotka...
    jestem sobie w tym wierszu, bo podobnie czuję, ale nie tylko dlatego w nim jestem...
    dziękuję, pozdrawiam