Menu
Gildia Pióra na Patronite

Za późno

Jest już za późno na miłość
Nie dotkniesz nigdy mojej dłoni
I nie utonę
w twych oczu bezkresnej toni...
Nie spędzi mi snu z powiek
roztrzepotane serce
Nie zmażesz mych smutków
Nie będę pragnąć więcej
Nie zdarzy się nam namiętność
I chwila co życiem całym
Za późno jest już na miłość
Czas zatrzasnąc duszy bramy...

19 410 wyświetleń
295 tekstów
23 obserwujących
  • 4 January 2022, 06:09

    Nigdy nie jest za późno, ale czasem nie warto wskrzeszać "zwłok".
    Szczególnie, gdy "zwłokom" nie zależy...
    Powodzenia. :)

    • I.Anna

      4 January 2022, 22:10

      Wybijają się w myśli Twoje słowa...
      Nigdy nie zależało ...
      Są takie chwile kiedy lepiej milczeć, a ja ostatnio chciałabym zostawić w słowach ukrytą gorycz i jakąś rozpacz... która mnie je od środka...
      Dziękuję Ci za odwiedziny w moich "pisanych zakątkach"

    • 4 January 2022, 23:27

      Nigdy nie zależało? Nie wierzę, ale może nie dbało się o tę "roślinkę"...
      Dobrej nocy. :))

    • I.Anna

      4 January 2022, 23:30

      Dobranoc.

      od yestem