Menu
Gildia Pióra na Patronite

Ciążnieję

jeśli można powiedzieć o wszystkim, co się wokół toczy -
brzemiennieją we mnie słowa. rozłupane wierszem
mają imię. nazwisko. kilka znaków szczególnych,
których nie da się rozgryźć. przez rdzę
zaczną w końcu puchnąć do tego stopnia,
że i ja je porzucę. poznasz po oczach,

gdy będę starcem podobnym do kartki papieru,
który wciąż czeka, byś się w nich przejrzał.

147 032 wyświetlenia
1739 tekstów
256 obserwujących
  • Gaia

    29 July 2013, 18:22

    To co napisałam nie jest wierszem
    czwarta nad ranem..raczej bluesowo... niż chłodno
    a wena hmm.... ja nie o niej, bo dla mnie jest tylko imaginacją
    chciejskiego umysłu, niczym więcej
    :)

  • 29 July 2013, 18:15

    Czwarta nad ranem - znaczy że chłodno? Bo u mnie o tej godzinie to albo pies wyje, jakby duchy zobaczył, albo od niedawna śpię, więc wena i inne takie nie mają do mnie dostępu. ;)

    Zamieniałabym to "rozkminiamy" - psuje efekt. (Tak myślę.)

  • Gaia

    29 July 2013, 18:12

    Obojętność dłuższe ma cienie
    niż odrzucenie lub cokolwiek radykalnego
    z czasem nie ma nawet z kim walczyć
    choć może byłoby o co
    więc..rozkminiamy

    tak tylko ogólnie dodam
    bezosobowo i pewnie nie na temat
    ale przyszło po Twoim ..

    A wiersz ... hmm.. zadumany z domieszką melancholii w klimatach o czwartej nad ranem... :)