Menu
Gildia Pióra na Patronite

Cztery pory roku

Jeśli chcesz przyjść…
No to przyjdź… majem.

Gdy czarne chabry żyd sprzedaje
Kiedy jedyną słuszną drogą
Jest straszyć wojną i pożogą

Jeśli chcesz przyjść…
No to już… wiosną…

Gdy czołgów lufy ogniem rosną
Gdy żółty człowiek z karabinem
Tłumaczy mi dlaczego ginę.

Jeśli już musisz ,
No to… latem…

Gdy na szalonej łez ulicy
Szalony mułła bzdury krzyczy
Strasząc mnie bombą i granatem

Jeśli już jesteś,
To bądź… zimą…

Gdy mróz okopów drążnie wstrzyma
Gdy rzeki lodów czołgowiskiem
Zniweczą sztabów plany wszystkie

Jeśli masz być …
No to bądź… rokiem…

Gdy bruki dudnią twardym krokiem
żołnierskich butów głuchą trwogą
Ten będzie wojną, ten pożogą.

4533 wyświetlenia
89 tekstów
0 obserwujących
  • Karin

    8 February 2013, 20:22

    W pewnym sensie : )