Menu
Gildia Pióra na Patronite
Wiersz

murawę pokryła paleta barw

Teksty z obrazami - murawę pokryła paleta barw - Cris
murawę pokryła paleta barw - Cris

jesień zawirowała walca na palcach
a może tango gra
pod stopami szeleszczą
w muzyki takt

jednym obrotem tańca rozstąpiły
tworząc parkiet
w pół objęci
w głowie aż kręci

kolorami okryły nas
mnie suknię z listków skroiły
a tobie frak
w połyskującym słońcu liściem kok spięły

on melonikiem tobie
nakrył głowy srebrny włos
barwne dźwięki kolorów zapraszają na bal
na zewnątrz jesień

w sercach maj

© Krystyna Anna Szklarczyk
29.09.2018r.
.
.
.
foto Google,"Autumn Dance"
By Criste Mihai .Romania

70 254 wyświetlenia
955 tekstów
61 obserwujących
  • Cris

    3 October 2020, 17:13

    Kati,
    Malusia,
    Mirku ...
    dziękuję Wam pięknie za słowa ...

    Pozdrawiam ciepło :)

  • Malusia_035

    2 October 2020, 11:39

    Pięknie pokolorowałaś mój dzień Cris :) Dziękuję :)

    Pozdrawiam :)

    od Cris
  • kati75

    1 October 2020, 17:02

  • kati75

    1 October 2020, 17:00

    Zgadzam się z Mirkiem🍁🍂pięknie!

  • fyrfle

    1 October 2020, 10:39

    Miło Cię tutaj spotkać i przeczytać Twój wiersz osnuty na motywach cudnej polskiej złotej jesieni. Pozwoliłem sobie na nominację. Serdecznie Cię pozdrawiam i życzę owocnego w wenę października.